بهترین دکتر درمان سرطان سینه در تهران

بهترین دکتر درمان سرطان سینه در تهران
0 ۲۷۶

سرطان سینه و پیشگیری از آن

بهترین دکتر درمان سرطان سینه در تهران – سرطان سینه بعد از سرطان پوست دومین سرطان شایع در زنان است. ماموگرافی می تواند سرطان سینه را زودتر تشخیص دهد و احتمالاً قبل از گسترش آن را شناسایی کند

پیشگیری از سرطان چیست؟

پیشگیری از سرطان اقداماتی است که برای کاهش احتمال ابتلا به سرطان انجام می شود. با پیشگیری از سرطان، تعداد موارد جدید سرطان در یک گروه یا جمعیت کاهش می یابد. امیدواریم این امر بار سرطان را کاهش دهد و از  تعداد مرگ و میر ناشی از سرطان را بکاهد .

علت سرطان یک بچیز واحد نیست بلکه گروهی از علت های مرتبط و مختلف است. ژن‌ها ، سبک زندگی و محیط اطراف ما با همکاری یکدیگر خطر ابتلا به سرطان را افزایش یا کاهش می دهند . میزان خطر ابتلا به سرطان در هر فرد از ترکیبی از این عوامل تشکیل شده است.

هر چیزی که شانس شما را برای ابتلا به سرطان افزایش دهد، عامل خطر سرطان نامیده می شود . هر چیزی که احتمال ابتلا به سرطان را کاهش دهد، عامل محافظت کننده از سرطان نامیده می شود .

از برخی از عوامل خطر سرطان را می توان اجتناب کرد، اما دوری گزینی از  بسیاری از آنها مقدور نیست. به عنوان مثال، هم سیگار کشیدن و هم به ارث بردن ژن های خاص، عوامل خطر برخی از انواع سرطان هستند، اما فقط می توان از سیگار کشیدن اجتناب کرد. ورزش منظم و رژیم غذایی سالم ممکن است عوامل محافظتی برای برخی از انواع سرطان باشد. اجتناب از عوامل خطر و افزایش عوامل محافظتی ممکن است خطر ابتلای شما را کاهش دهد، اما به این معنی نیست که شما هرگز  به سرطان مبتلا نخواهید شد.

اه های مختلفی برای پیشگیری از سرطان در حال مطالعه است، از جمله:

  • تغییر سبک زندگی یا عادات غذایی.
  • اجتناب از چیزهایی که باعث سرطان می شوند.
  • مصرف دارو برای درمان یک بیماری پیش سرطانی یا جلوگیری از شروع سرطان.
  • جراحی کاهش خطر .

شناخت و اجتناب از عوامل خطر و افزایش عوامل محافظتی ممکن است به پیشگیری از سرطان کمک کند.

موارد زیر عوامل خطرساز  سرطان سینه هستند:

  • سن بالاتر
  • سابقه شخصی سرطان سینه یا بیماری خوش خیم (غیر سرطانی) پستان
  • خطر ارثی سرطان سینه
  • بافت سینه متراکم
  • مصرف هورمون درمانی برای کاهش علائم یائسگی
  • پرتودرمانی سینه یا قفسه سینه
  • چاقی
  • نوشیدن الکل

موارد زیر عوامل محافظتی برای سرطان سینه هستند:

  • سابقه بارداری که منجر به قرار گرفتن کمتر در معرض استروژن می شود
  • هورمون درمانی فقط با استروژن پس از هیسترکتومی
  • تعدیل کننده های انتخابی گیرنده استروژن
  • دارو های مهارکننده ها و غیرفعال کننده های آروماتاز
  • ماستکتومی (جراحی سینه )کاهش دهنده خطر یا پیشگیری کننده
  • ورزش کافی

روش‌های جدید برای پیشگیری از سرطان سینه در آزمایش‌های بالینی در حال بررسی است.

بنابراین اجتناب از عوامل خطر سرطان ممکن است به پیشگیری از برخی سرطان ها کمک کند. عوامل خطر شامل سیگار کشیدن، اضافه وزن و ورزش نکردن کافی است.

در ادامه به توضیح برخی از این عوامل میپردازیم.

افزایش عوامل محافظتی مانند ترک سیگار و ورزش نیز ممکن است به پیشگیری از برخی سرطان ها کمک کند. در مورد اینکه چگونه ممکن است خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهید، با پزشک متخصص خود مشورت کنید.

جنس و سن

علاوه بر زن بودن، سن بالاتر عامل خطر اصلی سرطان سینه است. احتمال ابتلا به سرطان سینه با افزایش سن زنان افزایش می یابد.

وراثت و ژن ها

زنان با سابقه خانوادگی سرطان سینه در یکی از بستگان درجه اول (مادر، خواهر یا دختر) در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه هستند.

زنانی که تغییرات ارثی در ژن‌های BRCA1 و BRCA2 یا برخی از ژن‌های دیگر دارند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه هستند. خطر سرطان سینه ناشی از تغییرات ژنی ارثی به نوع جهش ژنی ، سابقه خانوادگی سرطان و سایر عوامل بستگی دارد.

بافت متراکم سینه

داشتن بافت سینه متراکم در ماموگرافی عاملی در خطر ابتلا به سرطان سینه است. سطح خطر بستگی به متراکم بودن بافت سینه دارد. خطر ابتلا به سرطان سینه در زنانی که سینه‌های بسیار متراکم دارند، نسبت به زنان با تراکم پستان پایین بیشتر است.

افزایش تراکم سینه اغلب یک صفت ارثی است، اما همچنین ممکن است به دلیل عوامل محیطی نیز رخ دهد از جمله :

  • در زنانی که بچه دار نشده اند،
  • در افرادی که اولین بارداری را در سن بالا داشته اند،
  • زنانی که هورمون های پس از یائسگی مصرف می کنند
  • یا در زنانی که الکل مصرف می کنند.

سنین باروری

استروژن هورمونی است که توسط بدن ساخته می شود. این به بدن کمک می کند تا خصوصیات جنسی زنانه را توسعه دهد و حفظ کند. قرار گرفتن در معرض استروژن برای مدت طولانی ممکن است خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهد. سطوح استروژن در طول سال هایی که یک زن در حال قاعدگی است، بالاترین میزان است .بهترین دکتر درمان سرطان سینه در تهران

عوامل تولید مثلی زیر مدت زمان قرار گرفتن بافت سینه زنان در معرض استروژن را افزایش می دهد و ممکن است خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهد:

  • قاعدگی زودرس : شروع قاعدگی قبل از 12 سالگی تعداد سالهایی را که بافت سینه در معرض استروژن قرار می گیرد افزایش می دهد.
  • شروع یائسگی در سنین بالاتر : هر چه سالهای قاعدگی زن بیشتر باشد، بافت سینه او بیشتر در معرض استروژن قرار می گیرد.
  • سن بالاتر هنگام تولد اولین فرزند یا عدم بارداری: بارداری تعداد سیکل های قاعدگی در طول زندگی زن را کاهش می دهد . بافت پستان در زنانی که برای اولین بار بعد از 35 سالگی باردار می شوند یا هرگز باردار نمی شوند، برای مدت طولانی تری در معرض استروژن بیشتری قرار می گیرد.

مصرف هورمون درمانی برای علائم یائسگی

هورمون هایی مانند استروژن و پروژسترون را می توان در آزمایشگاه به شکل قرص درآورد. استروژن، پروژسترون یا هر دو ممکن است برای جایگزینی استروژنی که دیگر توسط تخمدان ها ساخته نمی شود در زنان یائسه یا زنانی که تخمدان های خود را برداشته اند، داده شود. این درمان جایگزینی هورمونی (HRT) یا هورمون درمانی (HT) نامیده می شود.

زنانی که  برای هورمون درمانی در یاِسگی فقط استروژن مصرف می کنند(MHT) خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان سینه دارند خطر ابتلا به سرطان سینه پس از قطع مصرف استروژن توسط زنان کاهش نمی یابد. HT ترکیبی استروژنی است که با پروژستین ترکیب شده است. این نوع MHT نیز خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می دهد.بهترین دکتر درمان سرطان سینه در تهران

مطالعات نشان می دهد که وقتی زنان مصرف استروژن همراه با پروژسترون را متوقف کنند، خطر ابتلا به سرطان سینه کاهش می یابد.

پرتودرمانی سینه یا قفسه سینه

پرتودرمانی به قفسه سینه برای درمان سرطان، خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می‌دهد که 10 سال پس از درمان شروع می‌شود. خطر ابتلا به سرطان سینه به دوز پرتو و سنی که در آن در معرض پرتو قرار داده می شود بستگی دارد. اگر از پرتودرمانی در دوران بلوغ ، زمانی که سینه ها در حال شکل گیری هستند، استفاده شود، این خطر  حتی بالاتر است.

البته به نظر نمی رسد که پرتودرمانی برای درمان سرطان یک پستان خطر ابتلا به سرطان در پستان دیگر را افزایش دهد.

برای زنانی که تغییراتی در ژن‌های BRCA1 و BRCA2 به ارث برده‌اند ، قرار گرفتن در معرض تابش، مانند اشعه ایکس قفسه سینه ، ممکن است خطر ابتلا به سرطان سینه را بیشتر افزایش دهد، به‌ویژه در زنانی که قبل از 20 سالگی عکس‌برداری با  اشعه ایکس انجام داده ‌اند.

چاقی

چاقی خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می دهد، به ویژه در زنان یائسه که از درمان جایگزینی هورمون استفاده نکرده اند.

نوشیدن الکل

نوشیدن الکل خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می دهد. با افزایش میزان الکل مصرفی، سطح خطر افزایش می یابد.

موارد زیر عوامل محافظتی برای سرطان سینه هستند:

  1. سابقه بارداری

اوایل بارداری : سطح استروژن در دوران بارداری کمتر است. زنانی که قبل از 20 سالگی حاملگی کامل دارند، نسبت به زنانی که بچه دار نشده اند یا اولین فرزند خود را بعد از 35 سالگی به دنیا می آورند، کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه هستند.

شیردهی : سطح استروژن ممکن است در زمانی که یک زن شیر می دهد پایین بماند. خطر ابتلا به سرطان سینه در زنانی که با شیر مادر فرزند خود را تغذیه می‌کنند، نسبت به زنانی که بچه دار شده‌اند اما شیر نمی‌دهند، کمتر است.بهترین دکتر درمان سرطان سینه در تهران

  1. مهارکننده‌های آروماتاز ​​( آناستروزول ، لتروزول ) و غیرفعال‌کننده‌ها ( اگزمستان ) خطر عود و سرطان‌های جدید سینه را در زنانی که سابقه سرطان سینه دارند، کاهش می‌دهند.
  2. ماستکتومی کاهش دهنده خطر یا پیشگیری کننده

برخی از زنانی که در معرض خطر بالای سرطان سینه هستند ممکن است ماستکتومی کاهش دهنده خطر یا پیشگیرانه (برداشتن یک یا هر دو سینه حتی در صورت عدم وجود علائم سرطان) را انتخاب کنند. پس از جراحی، خطر ابتلا به سرطان سینه در این زنان بسیار کمتر می شود .آنها در مورد خطر ابتلا به سرطان سینه احساس نگرانی می کنند.

برخی از زنان مبتلا به سرطان سینه ممکن است تصمیم بگیرند همزمان با برداشتن پستان سرطانی، یک سینه سالم را نیز خارج کنند. به این عمل ماستکتومی پروفیلاکتیک (پیشگیری کننده )مقابل می گویند . با این حال، قبل از تصمیم گیری در مورد جراحی، ارزیابی خطر سرطان و مشاوره در مورد راه های مختلف پیشگیری از سرطان سینه بسیار مهم است.

  1. ابلیشن یا از کار انداختن تخمدان

تخمدان ها بیشتر استروژن ساخته شده توسط بدن را می سازند. درمان هایی که باعث توقف یا کاهش میزان استروژن ساخته شده توسط تخمدان ها می شود شامل جراحی برای برداشتن تخمدان ها، پرتودرمانی یا مصرف برخی داروها است. به این عمل فرسایش تخمدان می گویند .

زنان پیش از یائسگی که به دلیل تغییرات خاصی در ژن‌های BRCA1 و BRCA2 در معرض خطر بالای سرطان سینه قرار دارند، ممکن است اوفورکتومی کاهش دهنده خطر (برداشتن هر دو تخمدان در صورت عدم وجود علائم سرطان) را انتخاب کنند. این امر میزان استروژن ساخته شده توسط بدن را کاهش می دهد و خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش می دهد. کاهش ناگهانی سطح استروژن ممکن است باعث بروز علائم یائسگی شود .این علاِم عبارتند از گرگرفتگی، مشکلات خواب، اضطراب و افسردگی . اثرات طولانی مدت شامل کاهش میل جنسی ، خشکی واژن و کاهش تراکم استخوان.

  1. ورزش کافی

زنانی که در تمرینات بدنی شرکت می کنند کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه هستند.

منبع اول 
منبع دوم

 

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

× ثبت نوبت آنلاین و مشاوره