انواع توده در سرطان سینه

0 ۱,۶۷۳

چه نوع توده های سینه نشان دهنده سرطان هستند؟

انواع توده در سرطان سینه – گاهی اوقات، وجود توده در سینه از علائم سرطان سینه است. در حالی که همه توده ها سرطانی نیستند، فرد باید از پزشک بخواهد هر توده جدیدی را که در سینه یا زیر بغل ظاهر می شود بررسی کند.

از دیگرعلائم هشدار دهنده سرطان سینه که فرد باید مراقب آنها باشد ترشحات نوک سینه، گودی پوست و تورم یا ضخیم شدن سینه است.

برای اطلاعات بیشتر در مورد انواع مختلف توده های سینه و اینکه چه زمانی نشانه سرطان سینه هستند، ادامه مطلب را بخوانید.

آیا توده های سینه طبیعی هستند؟

سینه‌های هیچ‌کس یکسان باقی نمیماند و ظاهر و احساس آن‌ها ممکن است در طول چرخه قاعدگی تغییر کند.

بسیاری از شرایط و داروها می توانند باعث ایجاد توده در سینه شوند. . از جمله:

  • یائسگی
  • یائسگی زودرس
  • کنترل بارداری ، از جمله قرص و تزریق هورمونی
  • بارداری

با این حال، اگر فردی نگران یک توده است، باید با دکتری صحبت کند که بتواند آن را از نظر فیزیکی معاینه کند.

احساس وجود توده سرطانی سینه

توده های سرطانی پستان معمولا بدون درد، سفت و دارای لبه های ناهموار است. همچنین ممکن است به بافت زیرین مانند دیواره قفسه سینه پیش روی کنند و به آنجا چسبندگی داشته باشند. این به این معنی است که وقتی کسی آن را لمس میکند، توده حرکت نمی کند.

هنگامی که فردی تغییری را در سینه خود می بیند یا احساس می کند، خواه یک توده جدید یا فرورفتگی پوست باشد، باید با دکتری که پستان را معاینه فیزیکی می کند، مشورت کند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد توده، معمولاً  پزشک متخصص درخواست ماموگرافی یا سونوگرافی میکند.

سایر علائم سرطان سینه عبارتند از:

سایر تغییرات در سینه که افراد باید به آنها توجه داشته باشند عبارتند از:

  • ترشحات نوک سینه که ممکن است شفاف یا به رنگچایی  باشد
  • تغییر بافت و رنگ نوک پستان
  • تغییرات در سینه، از جمله تغییر رنگ و خارش، پوسته پوسته شدن یا فرورفتگی پوست

اندازه توده های سرطان سینه:

توده های سرطانی سینه اندازه مشخصی ندارند. برخی می توانند به اندازه یک نخود باشند در حالی که برخی دیگر می توانند بزرگتر باشند. هر توده ای، مهم نیست چقدر بزرگ یا کوچک،می تواند بدخیم و نیاز به پیگیری داشته باشد.

گفته می شود، هرچه یک توده سرطانی بیشتر رشد کند، خطر گسترش سرطان به سایر قسمت های بدن بیشتر می شود. به همین دلیل مهم است که افراد به محض مشاهده توده ای در سینه خود با هر اندازه ای با پزشک ملاقات داشته باشند.

توده های خوش خیم در سینه

توده های خوش خیم پستان غیر سرطانی هستند و طبیعی است که افراد در دوره ای از زندگی خود به آن مبتلا شوند. کیست ها و فیبروآدنوما نمونه هایی از توده های خوش خیم پستان هستند.

علائم توده های خوش خیم سینه عبارتند از:

  • درد عمومی سینه
  • درد نوک پستان
  • ترشحات زرد یا سبز از نوک پستان

با این حال، برخی از انواع سرطان سینه نیز با این علائم ظاهر می شوند، بنابراین مهم است که فرد به محض مشاهده هرگونه تغییر در سینه خود با پزشک صحبت کند.

همچنین، برخی از بیماری های خوش خیم پستان می تواند خطر ابتلا به سرطان سینه در فرد را در مراحل بعدی زندگی افزایش دهد. در این موارد، پزشک یک برنامه درمانی تهیه می کند و پستان را برای هرگونه تغییر زیر نظر می گیرد.

کیست های سینه

کیست ها در زنان 35 تا 50 ساله شایع هستند و توده های خوش خیم هستند. بر خلاف توده های سرطانی، کیست ها ممکن است در روزهای قبل از قاعدگی بزرگ شده و احساس درد کنند. انسداد غدد سینه نیز می تواند باعث ایجاد کیست شود.

در صورت وجود کیست وقتی فردی در حال معاینه سینه خود است، ممکن است توده نرم یا سفت لمس شود. در سطح پوست، فرد ممکن است فکر کند که توده مانند یک تاول بزرگ است. اگر کیست در سینه عمیق‌تر باشد، ممکن است به دلیل بافت های روی  آن، احساس سفت بودن  داشته باشد.

کیست ها می توانند خود به خود از بین بروند، اما در برخی موارد پزشک ممکن است مایع را تخلیه کند.

فیبروآدنوما

فیبروآدنوم ها توده های کوچک و بدون درد هستند که به نظر جامد، صاف و گرد هستند. آنها بیشتر در زنان 20 تا 30 ساله دیده می شوند.

بر خلاف توده های سرطانی، فیبروآدنوم با تورم و ترشح از  نوک پستان ظاهر نمی شود. ممکن است فردی احساس کند که می تواند توده را به اطراف حرکت دهد و بافت لاستیکی دارد.

یک نوع خاص از فیبروآدنوم ممکن است خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهد، به ویژه در زنانی که سابقه سرطان سینه در خانواده آنها وجود دارد.

معمولاً فیبروآدنوم خود به خود از بین می‌رود، اما اگر از بین نرفت یا بزرگ‌تر شد، پزشک آن را برمی‌دارد.

توده سینه در هنگام شیردهی

اگر فردی در حین شیردهی متوجه شود که سینه‌هایش توده دارد و حساس و گرم است، احتمالاً به التهاب پستان مبتلا شده است.

این شزایط ماستیت عفونی نام دارد(التهاب پستان در اثر عفونت) . علت آن یک مجرای شیر مسدود شده میباشد که پزشک عفونت را با آنتی بیوتیک درمان می کند. برای جلوگیری از عود التهاب پستان، ممکن است فرد نیاز به درمان طولانی مدت تری داشته باشد.

اگر پس از مصرف آنتی‌بیوتیک، توده‌های بیشتری در پستان ایجاد شود، باید دوباره با پزشک خود ملاقات کند. در حالی که فقط3 درصد از زنان در دوران  شیردهی به سرطان سینه مبتلا می شود، برای فرد مهم است که در این زمان به دقت مراقب هرگونه تغییر در سینه خود باشد.

نحوه انجام خودآزمایی

طبق گفته بنیاد ملی سرطان پستان ، افراد باید حداقل یک بار در ماه خودآزمایی پستان را انجام دهند. بهترین زمان برای زنان برای انجام این کار بلافاصله پس از پایان دوره قاعدگی است.

معاینه پستان توسط خود بیمار

شما میتوانید پستان های خوتان را از نظر وجود هرگونه تغییر یا توده مورد بررسی قرار دهید.

با بندهای سه انگشت میانی، با فشار ملایم، متوسط ​​و محکم روی کل سینه و زیر بغل فشار دهید. هرگونه توده یا گره و نواحی ضخیم را بررسی کنید.

ابتدا بازوهایتان را در کنار بدن قرار دهید و سپس آنها را بالا نگه دارید . در هر دو شرایط سینه هارا با دقت مشاهده کنید وبه دنبال تغییرات در شکل سینه و بافت پوست باشید.

بازوها را پایین بیاورید و کف دست ها را روی باسن قرار دهید. محکم فشار دهید تا عضلات قفسه سینه خم شوند. به دنبال فرورفتگی، چروکیدگی یا هر تغییر دیگری، به خصوص تغییرات یک طرفه باشید.

دراز بکشید و یک بالش زیر شانه راست قرار دهید و بازوی راست را پشت سر قرار دهید. با استفاده از دست چپ، از بالشتک های انگشتان برای فشار دادن به ناحیه سینه و زیر بغل استفاده کنید. مجدداً با استفاده از فشار سبک، متوسط ​​و سفت، وجود توده را بررسی کنید. برای بررسی ترشحات، نوک سینه را فشار دهید. این مرحله را روی سینه چپ نیز تکرار کنید.

غربالگری

خودآزمایی پستان نباید جایگزینی برای انجام ماموگرافی منظم برای غربالگری سرطان سینه باشد. پیشنهاد می شود  که زنان 50 تا 74 ساله هر 2 سال یک بار ماموگرافی انجام دهند. افراد 40 تا 49 ساله باید در مورد زمان انجام ماموگرافی با یک پزشک  متخصص صحبت کنند.

ماموگرافی معمولا تنها در صورت وجود توده انجام می شود.

با این حال، کسانی که سابقه خانوادگی سرطان سینه دارند، می توانند آزمایش ژنتیک و مشاوره را درخواست کنند. این آزمایش‌ها می‌توانند به کشف ژن خاصی مانند جهش ژن BRCA که شانس ابتلا به سرطان سینه را افزایش می‌دهد ،کمک کند.

تماس با پزشک

فرد باید به محض احساس توده در سینه خود با پزشک صحبت کند.

تشخیص سرطانی یا خوش خیم بودن توده به تنهایی از طریق خودآزمایی غیرممکن است.

علائم دیگری که فرد باید به آنها توجه کند عبارتند از: ترشح از نوک پستان، گودی پوست سینه که شبیه پوست پرتقال است و تغییر در رنگ نوک پستان و سینه. اگر پزشک از علت ایجاد توده مطمئن نباشد، معمولاً برای دریافت اطلاعات بیشتر، سونوگرافی یا ماموگرافی را درخواست می کند.

به طور خلاصه

یک توده در سینه می تواند خوش خیم یا بدخیم باشد. قوام سینه می تواند با قاعدگی، بارداری، یائسگی یا افزایش وزن،  تغییر کند.

اگر فردی سرطان سینه داشته باشد، ممکن است علائم دیگری مانند توده های دیگر در نزدیکی زیر بغل یا ترشحات از نوک پستان را مشاهده کند.

اگر فرد توده ای در سینه خود پیدا کرد، مهم نیست که چقدر کوچک باشد، همیشه باید با پزشک صحبت کند. اگر توده سرطانی باشد و بزرگ‌تر شود، سلول‌های سرطانی می‌توانند شکسته شده و به سایر نقاط بدن گسترش یابند.

توده های غیر سرطانی خوش خیم هستند و شامل کیست و فیبروآدنوم می شوند. کیست ها ممکن است درست قبل از شروع قاعدگی فرد بزرگ شده و باعث درد شوند. فیبروآدنوما زمانی که فرد آنها را فشار می دهد  سفت هستند و حرکت می کند.
منبع

 

 

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

× ثبت نوبت آنلاین و مشاوره