بهترین دکتر سرطان سینه در تهران | متخصص سرطان پستان
سرطان سینه
بهترین دکتر سرطان پستان در تهران – سرطان سینه بیماری است که در آن سلول های سینه رشد میکنند و به صورت کنترل نشده به تقسیم ادامه میدهند و در نهایت تودهای بافتی به نام تومور ایجاد میکنند. علائم سرطان سینه ممکن است شامل احساس یک توده غیر عادی در سینه، تغییر در اندازه سینه و تغییرات در پوست سینه باشد. برای تشخیص زودهنگام سرطان سینه میتوان از ماموگرافی استفاده کرد.
سرطان سینه چیست؟
منشا سرطان سینه بافت پستان است. این بیماری زمانی اتفاق میافتد که سلولهای پستان جهش پیدا میکنند و خارج از کنترل رشد میکنند و تودهای بافتی (تومور) ایجاد میکنند. سرطان سینه نیز مانند سایر سرطانها میتواند به بافتهای اطراف حمله کرده و رشد کند. همچنین ممکن است بافت توموری به سایر قسمت های بدن منتشر شود و تومورهای جدیدی را تشکیل دهد. این اتفاق متاستاز نامیده میشود.
چه افرادی بیشتر مستعد ابتلا به سرطان سینه هستند؟
سرطان سینه یکی از شایع ترین سرطانها در بین زنان است و بعد از سرطان پوست در رتبه دوم قرار دارد. خانمهای بالای 50 سال بیشترین ریسک ابتلا را دارند.
سرطان سینه در مردان نیز رخ میدهد اگرچه بسیار نادر است. در امریکا سالانه حدود 2600 مرد به سرطان سینه مبتلا میشوند که کمتر از 1 درصد موارد این بیماری است.
سرطان سینه تا چه حد شایع است؟
در ایالات متحده، سرطان سینه پس از سرطان ریه، دومین علت مرگ ناشی از سرطان در زنان است. همچنین علت اصلی مرگ ناشی از سرطان در بین زنان 35 تا 54 ساله، سرطان سینه است.
علائم و علل
علائم اولیه سرطان سینه چیست؟
علائم سرطان سینه برای هر فردی ممکن است متفاوت باشد. علائم احتمالی سرطان سینه عبارتند از:
- تغییر در اندازه، شکل یا فرم سینه.
- مشاهدهی توده یا برآمدگی، که ممکن است به اندازه یک نخود به نظر برسد.
- برآمدگی یا ضخیم شدگی بر روی سینه، اطراف سینه یا زیر بغل.
- تغییر در ظاهر یا احساس پوست بر روی سینه یا نوک سینه (گود شدن، چروکیده شدن، پوسته پوسته شدن یا التهاب).
- قرمزی پوست روی سینه یا نوک پستان.
- مشاهدهی ناحیه ای که با سایر نواحی بافت سینه متفاوت است.
- ترشح مایع خونی یا شفاف از نوک پستان.
در برخی موارد فرد مبتلا متوجه هیچ گونه نشانهای نمیشود. به همین دلیل است که انجام ماموگرافی به صورت منظم اهمیت دارد.
چه چیزی باعث سرطان سینه می شود؟
سرطان سینه زمانی ایجاد می شود که سلول های غیرطبیعی در سینه تقسیم و تکثیر شوند. اما کارشناسان علت دقیق شروع این فرایند را نمیدانند. با این حال، تحقیقات نشان میدهد که چندین عامل مستعدکننده وجود دارد که ممکن است شانس ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهد. این عوامل شامل:
- سن. سن بالای 55 سال، خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می دهد.
- جنسیت. زنان بسیار بیشتر از مردان در معرض ابتلا به سرطان سینه هستند.
- سابقه خانوادگی و ژنتیک. اگر والدین، خواهر و برادر، فرزندان یا سایر اقوام نزدیک شما به سرطان سینه مبتلا شده اند، احتمال ابتلا به این بیماری در مقطعی از زندگی شما بیشتر است. حدود 5 تا 10 درصد از سرطانهای سینه به دلیل ژنهای معیوب است که از والدین به فرزندان منتقل میشود و با آزمایش ژنتیکی قابل کشف است.
- سیگار کشیدن.
- مصرف الکل.
- چاقی.
- قرارگیری در معرض تشعشع. سابقه پرتودرمانی – به ویژه در ناحیه سر، گردن یا قفسه سینه.
- درمانهای هورمونی جایگزین. (HRT)
بسیاری از عوامل دیگر نیز وجود دارند که می توانند شانس ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهند. با پزشک خود صحبت کنید تا مطلع شوید که آیا در معرض خطر هستید یا خیر.بهترین دکتر سرطان سینه در تهران
تشخیص و آزمایشها
سرطان سینه چگونه تشخیص داده میشود؟
پزشک برای تشخیص سرطان سینه، علاوه بر معاینه سینه، در مورد سابقه خانوادگی، سابقه پزشکی و هرگونه علائم موجود سؤال میکند. پزشک همچنین آزمایشهایی را برای بررسی ناهنجاریهای سینه توصیه می کند. این آزمایشها ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- ماموگرافی. ماموگرافی با استفاده از اشعه ایکس می تواند تغییرات یا رشد غیر طبیعی در سینه را تشخیص دهند.
- سونوگرافی. این روش از امواج فراصوتی برای تصویربرداری از بافتهای داخلی سینه استفاده می کند. سونوگرافی برای کمک به تشخیص تودهها یا ناهنجاریهای سینه استفاده میشود.
- اسکن توموگرافی گسیل پوزیترون (PET): در اسکن PET از رنگ های مخصوص برای مشاهده نواحی مشکوک استفاده می شود.
- تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI): این آزمایش از امواج مغناطیسی برای ثبت تصاویر واضح و دقیق از ساختارهای داخل سینه استفاده می کند.
اگر پزشک موارد مشکوکی را در تصویربرداری ببیند، ممکن است از بافت سینه بیوپسی (نمونه بافتی) بگیرد و برای بررسی به آزمایشگاه آسیب شناسی ارسال کند.
مراحل سرطان سینه
برای توصیف شدت و شرایط بیماری آن را به مراحل مختلف تقسیم میکنند. تعیین مرحله بیماری به عوامل متعددی بستگی دارد، از جمله اندازه و محل تومور و اینکه آیا سرطان به سایر نقاط بدن گسترش یافته است یا خیر. مراحل سرطان سینه عبارتند از:
- مرحله 0. بیماری غیر تهاجمی است. این بدان معنی است که مجاری پستان درگیر نشدهاند.
- مرحله 1. سلولهای سرطانی به بافتهای اطراف منتشر شدهاند.
- مرحله 2. توموری با سایز کوچکتر از 2 سانتی متر به گرههای لمفاوی زیر بغل گسترش یافته یا اینکه توموری با سایز بزرگتر از 5 سانتی متر وجود دارد اما به گرههای لمفاوی زیر بغل گسترش نیافته است.
- مرحله 3. در این مرحله، سرطان به نواحی اطراف گسترش یافته است. ممکن است به بافتها و گرههای لمفاوی مجاور رسیده باشد، اما هنوز به اندامهای دور سرایت نکرده است. مرحله 3 معمولاً به عنوان سرطان سینه پیشرفته موضعی شناخته می شود.
- مرحله 4. سرطان به نواحی دور از سینه مانند استخوانها، کبد، ریهها یا مغز گسترش یافتهاست. سرطان سینه مرحله چهارم، سرطان سینه متاستاتیک نیز نامیده می شود.
بهترین دکتر سرطان سینه در تهران
سرطان سینه چگونه درمان می شود؟
برای درمان سرطان سینه چندین گزینه شامل جراحی، شیمی درمانی، پرتودرمانی، هورمون درمانی، ایمونوتراپی و درمان دارویی هدفمند وجود دارد. انتخاب درمان مناسب به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله موقعیت و اندازه تومور، نتایج آزمایشگاهی و اینکه آیا سرطان به سایر قسمتهای بدن سرایت کرده است یا خیر. پزشک برنامه درمانی را با توجه به نیازهای بیمار تنظیم میکند. بسیاری مواقع نیز، ترکیبی از درمانهای مختلف استفاده میشود.
جراحی سرطان سینه
جراحی سرطان سینه شامل برداشتن بخش سرطانی سینه و ناحیهای از بافت طبیعی اطراف تومور است. بسته به شرایط بیمار انواع مختلفی از جراحی وجود دارد، از جمله:
- لامپکتومی. ماستکتومی جزئی نیز نامیده می شود، لامپکتومی تومور و حاشیه کوچکی از بافت سالم اطراف آن را حذف میکند.
- ماستکتومی. گزینه دیگر برداشتن کل سینه است. در برخی موارد، پزشکان میتوانند برای حفظ نوک پستان و آرئول (پوست تیره اطراف نوک پستان)، ماستکتومی با حفظ نوک پستان انجام دهند.
- ماستکتومی رادیکال اصلاح شده. در طی این روش، کل سینه علاوه بر نوک پستان برداشته می شود. گرههای لمفاوی مجاور در ناحیه زیر بغل نیز برداشته می شوند، اما عضلات قفسه سینه دست نخورده باقی می مانند.
- ماستکتومی رادیکال. این روش امروزه به ندرت انجام می شود مگر اینکه سرطان سینه به عضلات دیواره قفسه سینه سرایت کرده باشد. در طول ماستکتومی رادیکال، جراح کل سینه، نوک سینه، گرههای لمفاوی زیر بغل و عضلات دیواره قفسه سینه را بر میدارد.
شیمی درمانی برای سرطان سینه
پزشک ممکن است شیمی درمانی را برای سرطان سینه قبل از لامپکتومی و به منظور کوچک کردن تومور توصیه کند. گاهی اوقات، پس از جراحی برای از بین بردن سلول های سرطانی باقی مانده و کاهش خطر عود، از شیمی درمانی استفاده میشود. اگر سرطان به جز سینه به سایر قسمت های بدن گسترش یافته باشد، ممکن است پزشک شیمی درمانی را به عنوان درمان اولیه توصیه کند.
پرتودرمانی برای سرطان سینه
پرتودرمانی برای سرطان سینه معمولاً پس از لامپکتومی یا ماستکتومی برای از بین بردن سلول های سرطانی باقی مانده انجام می شود. همچنین میتواند برای درمان تومورهای متاستاتیک نیز مورد استفاده قرار گیرد.
هورمون درمانی برای سرطان سینه
برخی مواقع تومور از هورمونهایی مانند استروژن و پروژسترون برای رشد خود استفاده می کند. در این موارد، هورمون درمانی میتواند با هدف کاهش سطح استروژن یا جلوگیری از اتصال استروژن به سلول های توموری انجام شود.
ایمونوتراپی برای سرطان سینه
ایمونوتراپی از قدرت سیستم ایمنی بدن برای هدف قرار دادن و حمله به سلول های سرطانی سینه استفاده می کند. درمان به صورت داخل وریدی انجام می شود.
درمان دارویی هدفمند برای سرطان سینه
برخی از رایج ترین داروهای مورد استفاده در درمان سرطان سینه عبارتند از آنتی بادی های مونوکلونال ، ترکیبات آنتی بادی-دارو و مهارکننده های کیناز.
پیشگیری
چگونه اطمینان حاصل کنیم که سرطان سینه قبل از گسترش یافتن تشخیص داده میشود؟
با اینکه نمیتوان از ابتلا به سرطان سینه به طور کامل پیشگیری کرد، اقداماتی وجود دارد که کمک میکند بیماری قبل از رسیدن به مراحل پیشرفته تشخیص داده شود:
- به طور منظم ماموگرافی انجام دهید. انجمن سرطان آمریکا انجام ماموگرافی پایه را در 35 سالگی و ماموگرافی غربالگری را به طور سالیانه پس از 40 سالگی توصیه میکند.
- بعد از 20 سالگی سینه های خود را هر ماه معاینه کنید. نسبت به تغییرات هوشیار باشید.
- . معاینه بالینی پستان بهوسیله پزشک میتواند تودههایی را که ممکن است ماموگرافی پیدا نکند تشخیص دهد.
بعد از 20 سالگی هر سه سال یک مرتبه و بعد از 40 سالگی هر سال از پزشک بخواهید سینههای شما را معاینه کند.
آیا سرطان سینه کشنده است؟
افراد مبتلا به سرطان سینه در مراحل اولیه اغلب با موفقیت درمان میشوند و به زندگی عادی برمیگردند. با این حال، درمان سرطان سینه در مراحل پیشرفته دشوارتر است و میتواند کشنده باشد.بهترین دکتر سرطان سینه در تهران
میزان زندهمانی سرطان سینه چقدر است؟
نرخ زندهمانی پنج ساله برای سرطان سینه 90٪ است. این بدان معناست که 90 درصد از افراد مبتلا، پنج سال بعد از تشخیص بیماری هنوز زنده هستند. نرخ زندهمانی پنج ساله برای سرطان سینه در مرحلهای که به نواحی مجاور گسترش یافته است، 86٪ است، در حالی که نرخ زندهمانی پنج ساله برای سرطان سینه متاستاتیک 28٪ است. خوشبختانه، نرخ زندهمانی سرطان سینه با آموزش بیشتر در مورد این بیماری و ایجاد رویکردهای جدید و بهتر مدیریتی در حال بهبود است.